Hoe kan overgave jouw veerkracht worden?

Antrocafé maandag 8 april van 10.30 – 12.00 uur. Inloop vanaf 10.15 uur.

Heb je weleens gemerkt dat een groepsgesprek vanzelf goed gaat?

En dat je dan binnen anderhalf uur tot een diepe verbinding met elkaar kunt komen die onmiskenbaar is, en waar je geen woorden aan kunt geven?

“Konden we dit in real-life maar vaker met mensen doen”, horen we vaak na het Antrocafé.

Kennelijk is dit een verlangen naar communicatieve verbinding waarvan je diep van binnen weet dat het menselijk en natuurlijk is, maar zich in het dagelijks leven zeldzaam voordoet.

Met een kleine inspanning van iedereen komt dit bijna vanzelf tot stand. Het enige wat nodig is, is opmerkzaamheid (mindfulness).

Ons thema voor 8 april is overgave.

Het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen zat te maken. Vaak ben je dan geneigd je te verzetten. Je zoekt controle waar je geen controle over hebt. In zo’n situatie, hoe ellendig ook, kan soms toch een cadeau besloten liggen. Brandstof voor het leven. Om te leren dat je jezelf uiteindelijk gelukkiger maakt als je het leven neemt zoals het komt – ook al had je het anders bedacht. Overgave wordt veerkracht.

Je bent op maandagochtend 8 april 2024 om 10.30 uur van harte welkom om gratis deel te nemen aan het gesprek. De koffie en thee staan vanaf 10.15 uur (inloop) voor je klaar in het Antrocafé in de aula van het Van Dam Huis Prinsen Bolwerk 3b – Haarlem.

Dammisje Sinoo
Jan Verhoeven