Antrocafé

Hoop als intentie of als strategie om te kunnen (over)leven?

Maandag 4 maart 2024 van 10.30 – 12.00 uur, deelname gratis

De kracht van waaruit de bewustzijnsziel kan worden ontwikkeld is o.a. het element van het durven leven met de hoop.

Hoop is opstandingskracht die zin en betekenis geeft aan het leven.

Hoop en verwachting zijn jarenlang goed samengegaan. Samen zorgden zij voor vertrouwen. Vertrouwen in relaties, organisaties en in zelfrealisatie. Wat brengt hoop ons vandaag de dag?

Levend in een wereld waarin onenigheid, onduidelijkheid en onzekerheid over de toekomst steeds meer de boventoon lijken te gaan voeren, wordt het belangrijk op welke wijze we hoop inbrengen in het leven.

Als je zegt: ‘ik hoop maar dat’, zit jij dan nog achter het stuur, of laat jij alles los en laat jij je besturen door iets buiten jezelf? Door deze toonzetting kan het aanvoelen alsof alle hoop onder ons vandaan wordt geslagen. Misschien ervaar je het aan den lijve en ervaar je waar je voor gevreesd had. Misschien ervaar je dat het opzeggen van vertrouwen eerder regel als uitzondering is geworden? Wat nou als we de hoop verliezen, zijn wij dan echt verloren? Van wat of wie hebben wij dan verloren?

Of vraagt deze tijd om je hoop bij te stellen als nieuwe strategie. Of kun je net als Rudolf Steiner zeggen: ‘Hoop leg ik in al mijn daden, vertrouwen breng ik in al mijn denken’. Wat doe jij om de hoop levend te houden? Want hoop doet leven en deze gezegde impliceert dat zonder hoop er geen leven is.

Je bent op maandagochtend 4 maart 2024 om 10.30 uur van harte welkom om gratis deel te nemen aan het gesprek. De koffie en thee staan weer voor je klaar in het Antrocafé.

Dammisje Sinoo

Het Antrocafé is voor verdiepende gesprekken over een wisselend onderwerp voor iedereen die graag andere mensen wil ontmoeten die ook iets met antroposofie hebben. Onder het genot van een kopje thee of koffie. In ons archief vindt je de onderwerpen van onze eerdere bijeenkomsten.

Verzorgd door

Dammisje Sinoo

Jan Verhoeven

Waar en wanneer?
Meestal elke eerste maandag van de maand van 10.30 – 12:00 uur in het Van Dam Huis, Prinsen Bolwerk 3B, Haarlem.
Kijk op de website voor actuele data in de vakantie- en zomerperiode.

Toegang
De toegang is vrij.

Aanmelden en info
Graag, maar niet verplicht, jezelf aanmelden via het contactformulier zodat we jou kunnen informeren als het nodig is. Ook voor info kun je het contactformulier gebruiken.