Bibliotheek

Onze collectie

In de bibliotheek is een ruime sortering aan antroposofische boeken te vinden. Geprobeerd wordt om ook zoveel mogelijk nieuw uitgekomen boeken voor onze lezers beschikbaar te hebben. Vanzelfsprekend zijn er vele werken van Rudolf Steiner te vinden. De bibliotheek heeft een collectie van ruim 1400 boeken.

Naast de werken van Rudolf Steiner zijn er veel werken van andere auteurs over verschillende onderwerpen. In de bibliotheek zijn de volgende categorieën te vinden:
antroposofie algemeen, geneeskunde, innerlijke ontwikkeling, kunst, landbouw en voeding, maatschappij, natuurwetenschappen, onderwijs en opvoeding, religie en filosofie, Steiner NL.

Openingstijden

Van Dam Huis, Prinsen Bolwerk 3b in Haarlem.
Zie de openingstijden van ’t Winkeltje.

Boeken lenen en inleveren doe je aan de winkelbalie met een formulier dat je zelf invult en dat door een winkelmedewerker wordt gecontroleerd op juistheid.

Kosten en uitleen

Voor vragen e-mail naar: [email protected]

€15 per jaar (alleen pinnen). Uitleentermijn 1 maand, maximaal 2 boeken; één keer verlengen is mogelijk.

Abonnement verlengen

Een aantal weken voor je abonnement verloopt ontvang je van ons een herinnering per e-mail. In dat bericht vind je ook beschreven hoe je kunt betalen.

Werken van Rudolf Steiner downloaden of online lezen

De werken van Rudolf Steiner zijn verzameld in de zogenaamde Gesamtausgabe. Een goede startplaats is SteinerWiki waar je naast alle werken en voordrachten ook verwijzingen vindt naar andere nuttige sites zoals AnthroWiki (engelstalig) waar je een groot aantal antroposische begrippen uitgelegd vindt.

Rudolf Steiner digitaal lezen
Alle werken en voordrachten van Rudolf Steiner downloaden in het Duits in PDF, EPUB en MOBI formaat.

Rudolf Steiner lezen in het Engels
Op de website Rudolf Steiner Archive kun je vrijwel alle werken van Rudolf Steiner in het Engels lezen.