AViN viert jubileum Motief met special uitgave

De nood van de huidige crisis vraagt overal om een nieuw perspectief. Een perspectief waarbij materie en geest niet uit elkaar worden getrokken, maar juist op elkaar betrokken. Dat dit heel goed mogelijk is, toont de speciale uitgave Motief Extra met veel concrete voorbeelden.

De Antroposofische Vereniging in Nederland (AViN) wil mensen samenbrengen die inspiratie vinden in de antroposofie. Dat doet de vereniging onder andere via studiegroepen, openbare webinars, jongerenactiviteiten en het ledenblad Motief.

In maart 2021 presenteert de AViN de 250e editie van Motief. Om dit te vieren brengt de vereniging een special uit, Motief Extra. Deze jubileumuitgave geeft een mooi overzicht van antroposofie in Nederland en biedt inspiratie en diepgang voor iedereen die geïnteresseerd is in de antroposofie. Dit extra dikke bewaarmagazine bevat een selectie toegankelijk geschreven artikelen uit het rijke archief van het ledentijdschrift. Het centrale thema van deze uitgave is ‘Theorie en praktijk verbinden’.

Met deze uitgave wil de AViN laten zien hoe de antroposofische scholingsweg je kan helpen om midden in de wereld te staan en praktisch vorm te geven aan een spirituele levenshouding. Dat zie je terug in de keuze van artikelen: er is aandacht voor het bestuderen van Steinerteksten zoals de Filosofie van de Vrijheid, het mediteren aan de hand van de Weekspreuken en het vieren van jaarfeesten, maar ook gaat een antroposofisch arts in op de vraag hoe je vanuit verschillende mensbeelden kunt kijken naar ziekte en gezondheid. Anderzijds biedt de special een kijkje op verschillende plekken waar antroposofie in de praktijk wordt gebracht: het vrijeschoolonderwijs, biodynamische leef-werkgemeenschap De Vijfsprong, het Kindertherapeuticum in Zeist en instrumentenwerkplaats Choroi.

Nieuwsgierig? Een exemplaar bestellen kan voor €7,50, inclusief verzendkosten. U ontvangt de factuur voor het totaalbedrag bij uw bestelling.

Bestellen kan via https://www.motief.online/actueel/jubileumuitgave-motief-250/