Het bos van Muis – auteur William Snow en illustrator Alice Melvin

Muis maakt een reis door het bos. Hij wil al zijn bosvrienden opzoeken en onderweg geniet hij van het wisselen van de seizoenen. En misschien, als je goed kijkt, zie je ook de eerste tekenen van de lente, de zomer, de herfst en de winter. Samen met Muis ga je het hele jaar door. Gebruik de reis van Muis om de vogels, insecten, dieren en planten te ontdekken die in harmonie leven met de wisselende jaargetijden.

Vanaf 3 jaar. Gekozen in de “Prentenboeken top 10” voor de Nationale Voorleesdagen 2024.

Een prachtig prentenboek met uitnodigende flapjes en deurtjes. Een heerlijke tekst om voor te lezen. In Het bos van muis komt dit alles op een unieke manier samen- het kennismaken met de huizen van de bosdieren en de natuurbelevenissen in seizoenen. En hart voor de natuur!

“April
De kersenbomen groeien uitbundig in april. De bloemetjes van de wilde kers zijn wit en op de grond wordt het ook wit als de daslook gaat bloeien en zijn doordringende geur zich verspreidt. Gebruik je ogen én je neus om hem te vinden! De vogels zijn druk in de weer met hun nesten. Sommige zijn al begonnen met eitjes te leggen!”