‘Brandnetel, ode aan een ongeliefde plant’ van Frans Olofsen. 

‘Maak opnieuw kennis met de brandnetel. Want achter het bescheiden uiterlijk van deze impopulaire plant schuilt een verbazingwekkende wereld vol biologische geheimen, oude tradities en legendes.

In dit boek leer je hoe de brandnetel het leven ondersteunt van talloze organismen, van vlinders tot vogels, van slakken tot schimmels. Ontdek ook hoe brandnetel kan worden gebruikt in de keuken, in verf en touwen en als geneesmiddel. En duik in de rijke geschiedenis en mythologie van deze plant, vol verhalen over heksen en dondergoden, maar ook sierlijke wezens als zwanen.

Sla dit boek open en sluit deze groene bondgenoot in je hart.’

Frans Olofsen is bioloog. Hij is werkzaam als docent in het voortgezette onderwijs. Daarnaast is hij verhalenschrijver en columnist. Hij schreef boeken op onderwijsgebied, en samen met Willem Beekman, drie boeken over planten.

Een heel prettig en meeslepend geschreven boek waarin Frans Olofsen je echt meeneemt in zijn enthousiasme voor de brandnetel. Hij heeft alle facetten van de brandnetel zo prachtig beschreven. De volgende keer wanneer je een brandnetel ziet kijk je er met heel andere ogen naar en komen als vanzelf stukjes uit ‘ode aan de ongeliefde plant’ naar boven. Het is boek rijkelijk voorzien van prachtige foto’s en ook van tekeningen van de hand van Willem Beekman.