Nieuws uit ’t Winkeltje

Antroposofische kinderopvang door Loïs Eijgenraam

Nieuw bij uitgeverij Christofoor:
Wat is zo specifiek aan antroposofische kinderopvang? Dit boek voorziet in een behoefte van ouders en andere belangstellenden naar achtergrondinformatie over opvang vanuit een antroposofische achtergrond. Er wordt stilgestaan bij het ritme van de dag, de week en het jaar. Er wordt uitgelegd waarom er zoveel waarde aan het spel en spelen wordt gehecht. Ook is er aandacht voor de betekenis van nabootsing, ambachtelijk en kunstzinnig werken, de inrichting van het lokaal, de natuurlijke materialen en de rol van de opvoeder.

Zomerboekjes

Nieuw is Zomer door Sophie Pluim
Zandkastelen bouwen, aardbeien plukken, beestjes zoeken: voor kinderen is de natuur om hen heen één groot geschenk.
Dit vrolijke kartonboekje draait helemaal om al het moois wat er in de zomer ontdekken en te doen is: gewoon in je eigen omgeving. Voor kleine kinderen is het daarom een feest van herkenning om – samen – door de boekjes te bladeren. De kleurrijke illustraties van Sophie Pluim maken de natuurschatten en speelmomenten nog bijzonderder. Een juweeltje voor kleine natuurliefhebbers die graag buiten zijn.
Vanaf 1 jaar, daarna nog heel lang leuk.

‘Zo zacht en mooi, de illustraties in deze boekjes over de seizoenen. Korte tekstjes erbij & op de plaatjes is genoeg te zien om naar te kijken en samen over te kletsen. Ik houd hier zo van! En leuk detail: allemaal verschillende ’types’ kindjes, qua uitstraling en huidskleur.’- De Juf en haar Huishouden op Instagram

Een aantal andere zomerse boekjes in onze winkel:
Pippa en Pelle in de zomerzon door Daniela Drescher. Op een zonnige zomerdag beleven Pippa en Pelle nieuwe avonturen.
Dit prachtig uitgevoerde kartonboekje van illustratrice Daniela Drescher nodigt uit om samen met kleine kinderen op ontdekkingsreis te gaan.

Zomer door Gerda Muller. Een kleurrijk kartonboekje vol zomerse taferelen. Om samen te bekijken, woorden mee te oefenen en zelf een verhaal bij te bedenken.

Buiten spelen door Ronald Heuninck. Bloemen plukken in het voorjaar, een zandkasteel bouwen aan het strand, appels plukken in de herfst of ’s winters met een slee spelen.

Nieuw binnen:

Licht-Engel altaar in twee formaten om een geliefd persoon of dier te herdenken en eren, of een dierbare plek in de natuur. Klein formaat voor foto max 8 x 10 cm en groter formaat voor foto max 10 x 15 cm.

Dit altaar, gemaakt in FSC gecertificeerd papier van bamboe, is om zelf in elkaar te zetten- je kunt er ook eerst iets met (kleur)potlood op tekenen of kleuren. In de cirkel voor het altaar kan je een (led)lichtje plaatsen (let op! papier is brandbaar). Idee en uitvoering: Robbert Jan du Rieu.