’t WINKELTJE

Afgelopen maand organiseerden we een boekenuitverkoop, waardoor er nu weer veel meer ruimte is voor nieuwe kinderboeken, wat een feest!

Een greep uit het boekenaanbod voor kinderen

‘Wij willen een pannenkoek’ – Tiny Fisscher
Zeven kinderen hebben altijd honger. Als hun vader op een dag vraagt wie er een pannenkoek wil, roepen de kinderen om het hardst: ‘Ik! Maar tijdens het omdraaien van de pannenkoek rolt deze de deur uit! De pannenkoek is iedereen te vlug af. Wie zal hem te pakken krijgen? Een stapelsprookje en heerlijk voorlezen voor jonge kinderen.

‘Matroesjka’ – Marianne de Jong.
De oude Igor maakt graag poppen van hout waar de kinderen uit het dorp graag naar kijken. Op een dag spreekt het popje tegen hem uit dat het graag een kindje wil, omdat het eenzaam is. Igor maakt dan een popje dat sprekend op haar moeder lijkt, alleen kleiner. Maar ook dit popje heeft een wens…

‘Pippa en Pelle’ – Danielle Drescher
Voor de jongste kinderen zijn er de dikke kartonboekjes van ‘Pippa en Pelle’ van Danielle Drescher. Kleine herkenbare avonturen voor het jongste kind, met prachtige tekeningen.

Meerdere titels door Astrid Lindgren
Voor schoolgaande kinderen zijn de klassiekers van Astrid Lindgren onmisbaar, wie kent deze titels niet? ‘De gebroeders Leeuwenhart’, ‘Ronja de roversdochter’, ‘Kinderen van Bolderburen’ en ‘Pippi Langkous’.

‘De geheime tuin’ – Frances Burnett
‘De geheime tuin’ van Frances Burnett, blijft een geliefd boek en een tijdloze klassieker.