Lezing klank en stilte

vrijdag 8 december 2023, 20:00 - 21:30


Door Jesse Blauwhof van Andromeda Gongs in het Van Dam Huis

Klank is al eeuwenoud en kan als een brug werken naar de wereld van geestelijke ervaring. Het begeleid je naar innerlijke stilte. Vanuit die stilte kun je verbinding met het goddelijke in jezelf ervaren. Aldus Jesse Blauwhof.

In deze lezing gaat Jesse allereerst dieper in op de geschiedenis van klankschalen en legt hij uit hoe stilte en klank met elkaar samenhangen vanuit mythologie en religie. Ook staat hij stil bij hoe de klankschaal als begeleider van onze tijd kan dienen. Daarnaast zal Jesse vertellen over zichzelf en zijn pad in de elementaire wereld en die van de klankschaal. Hij ontwikkelde als kind een liefde voor smeden en later kwam hij in contact met het maken van klankinstrumenten door het werk van Ton Akkermans.

Een bijzondere avond over de betekenis van klank en stilte!

Over Jesse Blauwhof
Sinds zijn jeugd werkt hij al met metaal. Hij ontwikkelde als kind een liefde voor smeden dat hem in een elementaire wereld van vuur en aarde, van stoom, rook en creatiekracht trok.
Hij kwam in contact met het maken van klankinstrumenten door het werk van Ton Akkermans, bij wie hij ook allereerst heeft leren smeden. ​Door de jaren heen ontdekte hij een vermogen om energieën en geestelijke wezens te waarnemen en mee samen te werken.​ Dit vermogen om iets van de diepere lagen van het mens-zijn aan te voelen was van oudsher iets wat verbonden was met het maken van klankschalen en gongs.

Bij zijn werk staat de kracht van intentie centraal. Door meditatie en concentratie gaat hij op zoek naar zielskwaliteiten, energieën of geestelijke wezens die hij in vrije samenwerking verbindt met het instrument. Door in spel of bewustzijn te verbinden met het instrument treedt er vervolgens een bepaalde werking op vanuit de kwaliteit van het instrument en haar intentie. Jesse maakt al zijn klankschalen en gongs zelf en geeft concerten en lezingen over zijn werk.

Meer info, kijk op Andromeda Gongs

Praktisch
Door: Jesse Blauwhof van Andromeda Gongs
Datum: vrijdag 8 december 2023
Tijd: 20:00- 21:30 (inloop 19:45 uur)
Locatie: Van Dam Huis, Prinsen Bolwerk 3b, 2011 MA Haarlem
Tickets: € 10,00

Aanmelden
Dit is een lezing van het Stadsklooster Haarlem. Koop tickets via het Stadsklooster Haarlem.