De seizoenen

zaterdag 31 oktober 2020, 9:30 - 12:30 en op 9 januari, 27 maart en 5 juni 2021


Goud in de herfst, heldere wintertijd, lente geur en zomerse volheid; Vier seizoenen beeldend benaderd.

Je actief met de seizoenen verbinden, wat helpt daarbij? Deze vraag is het uitgangspunt voor deze cursus, die eenmaal per seizoen plaatsvindt. Een gezamenlijke tocht die je dieper met het seizoen en de geestelijke dimensie ervan verbindt.

We werken vanuit een palet van aanvullende activiteiten. Luisteren naar een sprookje passend bij herfst/winter/lente/zomer en het maken van een korte wandeling waarin we de natuur en de stemming waarnemen. Dan werken we met het sprookje en ervaren dat de natuur en de innerlijke beleving van het seizoen helpen om de diepere betekenis van de sprookjesbeelden te verstaan. In gesprek wisselen we uit wat het seizoen schenkt en van je vraagt.

11.30 tot 12.30  kunstzinnige activiteit, denk aan het schrijven van een gedicht. We  sluiten af met een passende kleurmediatie, die erop gericht is de gevonden kwaliteiten intensief met onszelf te verbinden.

Rita Veenman vertelde veel aan haar 4 kinderen en tijdens het werk in de kleuterklas. Daarnaast gaf zij workshops in het verstaan van beeldentaal.

Kees Veenman is diep verbonden met de fenomenologie, met name op het gebied van kleur. In 2015 verscheen van hem een boek over kleurmeditatie. Hij is docent op de vrije school in Haarlem.

Door
Rita Veenman en Kees Veenman

Kosten
€ 80 voor de cursus

Deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Aanmelden
Bij Rita Veenman, [email protected]

Betalen
Nadat u zich heeft opgegeven ontvangt u 1 week voor de start van de activiteit een betaalverzoek per e-mail.
Dit betaalverzoek bevat een link waarmee u online via iDEAL kunt betalen en ook instructies om het bedrag eventueel handmatig over te maken.

Online betalen via iDEAL
Wij maken gebruik van het betalingsplatform Mollie.Totaal: € -