Boekpresentatie Wegen naar kleur

zaterdag 25 januari 2020, 16:00 - 17:00

Locatie
Van Dam Huis


Dit boek is een weerslag van gesprekken en correspondentie, die Felix Goll (een Duitse schilder) en  Julius Hebing (een vriend en collega) met elkaar uitwisselden. Goll baseerde zijn zienswijze op de Kleurenleer van Goethe, die werd uitgewerkt door Rudolf Steiner.

Het manuscript bestaat uit drie delen: over de geschiedenis van de nieuwere schilderkunst, de wetmatigheid van de kleur en de werkelijkheid van de kleuren voor de schilder.

Het manuscript is door Lily Keijzer, beeldend kunstenaar, jarenlang gebruikt bij haar schilderwerk en bij het geven van haar schilderlessen. Dat ook haar cursisten die niet thuis waren in de Antroposofie, zeer enthousiast werden van de dit lesmateriaal, was heel bevredigend.

De boekpresentatie wordt ingeleid door Ewout Storm van Leeuwen. Hij heeft, na de vertaling uit het soms moeizame Duitse taalgebruik door Robert Jan Kelder, de tekst in voor iedereen toegankelijk Nederlands neergezet.
De presentatie krijgt een bescheiden muzikale omlijsting, waarna het boek voor iedereen te koop zal zijn. Aanwezigen kunnen het boek verkrijgen voor € 20,00.

Voor verdere uitleg over de inhoud en het tot stand komen van het boek zie http://www.paintart-lilykeijzer.nl/actueel.html