’t Winkeltje

U kunt bij ons terecht voor alle zelfzorgmiddelen en oliën, o.a. voor massage en inwrijvingen.
Verder een ruim aanbod aan antroposofische lectuur, kunst- en kinderkaarten, seizoenstafelfiguren, Waldorfpoppen, knutselmaterialen, kleine cadeauartikelen en wollen/ zijden baby- en kinderbasiskleding.

Wij zijn maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 16.00. In de schoolvakanties zijn wij  gesloten. Dat betekent dat wij van zaterdag 9 juli tot en met zondag 22 augustus dicht zijn. Wilt u nog zelfzorgmiddelen, oliën, of iets anders kopen dan kunt u t/m vrijdag 8 juli 16.00 uur bij ons terecht!
Ook vakantietijd voor al onze 18 vrijwilligers, velen met schoolgaande kinderen c.q. kleinkinderen.

Lees verder onder de illustratie.


Creatieve jaartafelochtenden
Vier maal per jaar organiseren wij een creatieve ochtend in de zaal van het Van Dam Huis waarin we iets maken voor de jaartafel, samenhangend met het seizoen. In november gaan we een herfstknutsel maken.

Datum: woensdag 24 november
Tijd: 10.00 tot 13.00 uur
Kosten: € 15, – incl. materialen, koffie, thee en iets lekkers.

Door: Irena Beemsterboer en Aggie Adema
Opgave: [email protected]

Wij wensen u een heel mooie zomer toe en helpen u na de vakantie graag weer in onze winkel en verwelkomen u graag op onze creatieve jaartafelochtenden.

Boekrecensie
LEVENSELIXER VOOR OUDERS, OPVOEDERS EN ANDERE VOLWASSENEN is een intrigerend boekje door Ad Dekkers. Het is geen boek dat stap voor stap ouders een ‘opvoedmethode’ aanreikt. Dekkers spreekt zelf in zijn slotwoord van ‘omzwervingen’ en zo leest het boekje ook, als een bundeling overpeinzingen vol diepere lagen en betekenissen met een overkoepelend thema: een gezond makende en gezond houdende omgang met onze kinderen – én kleinkinderen, want wat we in de levens van onze kinderen brengen werkt door in de levens van onze kleinkinderen.

Verschillende onderwerpen worden besproken, zoals bv. de verschillende zevenjaarsperioden in een mensenleven en reïncarnatie en karma als verklaring voor pedagogische problematiek. Daarbij durft Dekkers de moeilijke vragen ook te stellen, waarbij hij ons uitnodigt deze moeilijke vragen ook aan onszelf te stellen: welke opvoedingsmaatregelen dragen bij aan een gezonde en evenwichtige volwassenheid? Wat is het meest grootse wat een mens ervaren kan? Wat werkt als ‘levenselixer? En begint ouderenzorg eigenlijk al in de eerste levensjaren?

Een boekje om regelmatig terug te pakken als reminder dat we ‘de ogen openzetten voor het feit dat er lange termijn effecten bestaan met een loop- en ontwikkelingstijd van een heel mensenleven en deze kennis laten instromen in de dagelijkse omgang met en de opvoeding van de kinderen.’

Klein van formaat, groot in uitwerking. Aanrader.

Marleen Evers