Nieuws vanuit ’t Winkeltje

Hout

Voor kinderen hebben we een aantal mooie houten huisjes. Zoals de prachtige huisjes van esdoornhout, die voor ons gemaakt zijn in de houtwerkplaats van Scorlewald. Een erg mooie uitvoering, die niet alleen fijn is om in het spel te gebruiken maar ook leuk staat op bijvoorbeeld een seizoenstafel. 

In de eerste zeven levensjaren van een kind wordt het fysieke lichaam gevormd en staat het kind erg open voor alle indrukken die op hem af komen. Zo mooi wanneer het kind dan in contact komt met natuurlijke materialen zoals hout, want het kind neemt de kwaliteiten van het materiaal als het ware helemaal in zich op. Hout, een materiaal dat zich jarenlang in de natuur heeft gevormd, seizoenswisselingen heeft meegemaakt en diverse weersomstandigheden. Zo anders dan plastic en andere kunststoffen die in wezen natuurvreemd zijn, het hout schenkt het kind een waarlijk natuurbeleven. 

Fijn als ook het speelgoed ruimte laat voor de fantasie en verbeeldingskracht van het kind. En het kind uitdaagt, en vrij laat in het verzinnen van een eigen spel. Een kind kan zelf invulling geven aan de betekenis van een stuk speelgoed. Speelgoed dat helemaal ‘af’ is doet nauwelijks een appel op de innerlijke activiteit van het kind. De houten bogenhuisjes zijn een voorbeeld van speelgoed waarmee kinderen op allerlei manieren kunnen bouwen en stapelen en hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Ze zijn in- en uit elkaar
te schuiven. Onze booghuisjes zijn geschilderd met milieuvriendelijke verf.

Daarnaast hebben we nog veel mooie houten voorwerpen in ons winkeltje, van houten kegelpopjes die je zelf kan verven of aankleden met vilten lapjes, schattendoosjes, melktanden doosjes, rammelaartjes, fotolijstjes, kaarthouders, seizoenstafeltjes tot stukken boomstam. Halve stukken boomstam met de bast er nog aan en de gezaagde kant heel glad geschuurd en gepolijst, mooi als seizoenstafel, of natuurobject (ook heel mooi voor in de klas).