Nieuws vanuit ’t Winkeltje

Nieuwe lenteboeken en een klassieker:

Sonja’s kippen’ door Phoebe Wahl
Sonja zorgt met veel liefde voor drie kleine kuikens. Ze voedt ze, beschermt ze en knuffelt ze. Overal waar Sonja naartoe gaat, dartelen de kuikens om haar heen. Onder haar hoede groeien de kuikens uit tot hennen en ze geven Sonja zelfs een prachtig cadeau: een ei! Op een nacht hoort Sonja geluiden uit het kippenhok komen en ontdekt ze dat een van haar kippen verdwenen is. Wat zou er met de kip zijn gebeurd?

Phoebe Wahl laat in ‘Sonja’s kippen’ op prachtige wijze de samenhang in de natuur zien en wat het inhoudt om voor een ander wezen te zorgen. Eerder verschenen al ‘Heksje Hazel’ en ‘Muisjes van papier’ van Phoebe Wahl.

‘Het huisje dat verhuisde’ door Virginia Burton
Er was eens een huisje heel ver van de stad. Het stond op een heuvel tussen appelbomen en was heel tevreden. Naarmate de jaren verstreken werden er meer wegen en gebouwen om het huisje gebouwd.

Het huisje wist niet of het het wel zo leuk vond om in de stad te wonen. Gelukkig kwam er op een dag een meisje dat besloot het huisje te verhuizen.


‘De blauwe zangvogel’
door Vern Kousky
Een vertederend prentenboek over het vinden van je eigen stem.
Het is lente en een jonge zangvogel luistert naar de uitgelaten melodieën van haar broertjes en zusjes. Ze wil niets liever dan zelf ook meezingen, maar ze weet nog niet precies welke toon ze zal kiezen. Haar moeder moedigt haar aan om het nest te verlaten en uit te zoeken welk lied bij haar past. Moedig en vastberaden vliegt de jonge vogel weg van het gouden eiland waar ze woont en vraagt om advies aan een kraanvogel, een uil en een kraai die er nogal eng uitziet, tot ze eindelijk haar eigen unieke klank vindt.

De blauwe zangvogel is een filosofisch prentenboek over waarom je soms je vleugels moet uitslaan om te verkennen wie je eigenlijk bent. Prachtig vertaald door Tjibbe Veldkamp.

‘Het bijenboekje’ door Jakob Streit
In deze klassieker maakt de kleine Koen het leven van de bijen mee door het jaar heen. Hij ziet hoe de bijen uit hun winterslaap worden gewekt, hoe zij met hun stuifmeelklompjes de bijenkast binnengaan, hoe het volk gaat zwermen, en hij mag zijn grootvader helpen de bijen te verzorgen.