Wij verkopen in “t Winkeltje Stockmar verf

Aquarelverf : de Stockmar aquarelverven staan bekend om hun natuurlijke transparantie en hoge kleurechtheid.

Het kleurenpalet is samengesteld op basis van de kleurenleer van Goethe (met de drie primaire kleuren rood , blauw en geel kan een complete kleurencirkel worden geschilderd)

Alle kleurtinten zijn zo afgestemd , dat ze goed met elkaar kunnen worden gemengd; harmonische tussenliggende tinten en contourvrije verflagen zijn ook bij nat-in-nat techniek gegarandeerd. Stockmar aquarelverf wordt veel gebruikt bij kunstonderwijs op school en op de kleuterschool.
Afhankelijk van de verdunning van de STOCKMAR-aquarelverf en door het aanbrengen van meerdere transparante lagen ontstaan fijne tot intens stralende kleuren. Voor een intensieve beleving breng je de kleuren op nat papier aan en ontdek je tijdens het mengen van de tinten de geheimzinnige en stimulerende wereld van de kleuren.
Stockmar aquarelverven vloeien prachtig in elkaar over en hebben een mooie heldere kleur, ook wanneer je veel water gebruikt. Daarom wordt de aquarelverf veel gebruikt op basisscholen.
De verf is volkomen onschadelijk, dekt goed en kan eenmaal opgedroogd opnieuw worden opgelost in water. Of je ze bewaren in een goed afgesloten potje die we ook in de winkel verkopen.
Mooie transparante waterverf met arabische gom en lichtechte kleurpigmenten. Zeer zuinig in gebruik en na droging weer oplosbaar. De Stockmar aquarelkleuren staan bekend om hun helderheid en constante kwaliteit. De kleurpigmenten zijn zodanig gekozen dat je alle tussenkleuren kunt mengen zonder dat ingeboet wordt aan kleurintensiteit. Gemengd met wit is deze verf ook dekkend te gebruiken.
De kleuren zijn afgestemd met de 12-delige kleurencirkel van Goethe.

Stockmar aquarelverven – creatief voedsel voor de zintuigen

 • de helderheid en zuiverheid van de kleuren werken op het gezichtsvermogen
 • de transparantie van de kleuren appelleert aan de zin van het leven
 • het verloop van de kleuren ( bijv. nat-in-nat ) helpt de bewegingszin te ontwikkelen
 • de kleurschakeringen beïnvloeden de evenwichtszin

Ingrediënten:

 • arabische gom
 • lichtechte kleurpigmenten
 •  minerale hulpmiddelen
 •  geheel onschadelijk , geen allergenen , geen conserveringsmiddelen .

Aquarelverf is bij ons verkrijgbaar in vele kleuren in 20ml en 50ml flacons.

Plakkaatverf

Ook wel genoemd deckfarben , en opaque farben , er zijn slechts 12 kleuren . Ook hier zijn de kleuren gebaseerd op de kleurencirkel van Goethe.

Plakkaatverven zijn wateroplosbaar en laten het schilderoppervlak door , afhankelijk van de verdunning; bij een zwakke verdunning zijn de kleuren levendiger en dekken ze bijna het hele oppervlak . Veel water en nat papier produceren interessante kleurverlopen. Door ze te mengen met wit (1 tube in blikkenverf) krijgen ze een pastelkarakter.

Ingrediënten

 •  minerale vulmiddelen ( kaoline=chinese klei )
 •  aardappelzetmeel
 • organische kleurpigmenten

Plakkaatverf bij ons verkrijgbaar in 12 kleuren verfnapjes op bovenste plank in display én in blikken verfdozen , waarin naast de 12 kleuren ook een mengpaneel, 1 penseel en 1 tube opaque wit.