’t Winkeltje

In onze winkel verkopen we de kleine Steinerreeks. Boekjes met vaak één of enkele voordrachten van Rudolf Steiner rond een bepaald thema. Prettig leesbaar, toegankelijk en echte aanraders. Enkele titels:
Geheimen van de nacht/ Het geheim van de temperamenten/ Geluk/ Het geweten/ Gezonde economie/ Helderziendheid/ Het mysterie van Pasen/ Lachen en huilen/ Natuurrampen en technische rampen.

Hier staan alle titels met toelichting.

Het geheim van de temperamenten door Rudolf Steiner

‘Het zit in mijn DNA,’ hoor je vaak. Maar in elk mens zit ook iets wat niet uit de erfelijkheid voortvloeit.
Na de aloude temperamentenleer van de oude Grieken brengt Steiner een geheel op onze moderne tijd toegesneden leer. Je medemens en jezelf beter leren kennen, het kan een ware openbaring voor ons zijn.
Speciale aandacht krijgt het kindertemperament: voor opvoeding en onderwijs.

‘Wat zou het leven zonder verschillen in temperamenten zijn? – Het saaiste wat maar denkbaar is.’ … ‘De veelkleurigheid, de schoonheid en de rijkdom van het leven is alleen door de temperamenten mogelijk.’ aldus Rudolf Steiner.

De uitgeverij is Pentagon. Een stichting zonder winstoogmerk. Doel is het verspreiden van het werk van Rudolf Steiner, van de antroposofische geesteswetenschap en van door antroposofie geïnspireerde auteurs.