Oliën van het Blauwe Huis

Wij verkopen oliën o.a. voor massage, inwrijving en verzorging.

Eén van de merken die wij verkopen is Het Blauwe Huis. “Het Blauwe Huis is een Nederlands bedrijf,  ligt in Drenthe (Ruinerwold) en is specialist in het telen, drogen en selecteren van biologische en biodynamische kruiden. Dat is Het Blauwe Huis al sinds 1976. Een deel van de kruiden wordt hier geteeld en wat beter groeit onder de zon, wordt ingekocht bij bevriende biologische en biodynamische bedrijven in het buitenland. Alle kruiden worden hier gemengd, gemalen en met de hand verpakt.” Wij verkopen de goudsbloemolie, kamilleolie, rozenolie, lavendelolie, Sint Jansolie, rozemarijnolie, salie-tijmolie en wijnruitolie van Het Blauwe Huis.
Binnen het Therapeuticum en Bureau Ouder- en Kindzorg is enorm veel kennis hoe de oliën in te zetten. Vorig jaar verzorgde Twan Nijenhuis, verpleegkundige antroposofische zorg, een avond over uitwendige therapieën voor De Keerkring. Twan nam deze keer kamille als uitgangspunt en liet ons diverse toepassingsmogelijkheden zien. Fijn om te zien hoe je dit ook thuis kunt gebruiken. Bijzonder hoe veelzijdig kamilleolie en kamille ingezet kan worden. Na afloop gingen er veel flesjes kamilleolie over de toonbank.
Kortgeleden kregen we ook een tip van een klant die we hier graag doorgeven: zij gebruikt de goudsbloemolie bij haar baby en voorkomt zo luieruitslag. Goudsbloemolie, maceraat van goudsbloemen in een basis van pure olijfolie- helend, bij ruwe en schrale huid. Goudsbloem, oftewel Calendula, wie kent die zonnige- vaak oranje- bloemen niet?