Gezichtspunten – brochures

Onlangs zijn er weer twee nieuwe brochures van Gezichtspunten uitgekomen:
‘Voeding vanuit de antroposofie’  door Jan JC Saal
‘Migraine en andere hoofdpijn, achtergronden en behandeling’ door Jaap van de Weg.

Nr 74. Voeding vanuit de antroposofie  – door Jan JC Saal
Voeding is een veelbesproken onderwerp in tal van samenhangen. Het gaat meestal over smaak, bereidingswijze, gezond of ongezond. Rudolf Steiner kiest een heel ander ingang vanuit het gezichtspunt dat geest nooit zonder materie bestaat en materie nooit zonder geest.
Hij verbindt verschillende substanties met de vier wezensdelen van mensen en daarnaast beschrijft hij hoe wortel, blad en vrucht voedingsmiddel zijn voor respectievelijk hoofd, middengebied en buik. Jan Saal neemt u in deze brochure mee met deze nieuwe benadering en de praktische gezichtspunten die deze op kunnen leveren. Nr 75. Migraine en andere hoofdpijn, achtergronden en behandeling – door Jaap van de Weg
Hoofdpijn is een lastig fenomeen. Er bestaan veel soorten en er zijn ook veel oorzaken aan te wijzen. Het komt vrij veel voor en wat bij de een wel helpt, helpt niet bij iemand anders. Hoofdpijn kan ook een psychosomatische aandoening zijn.
In deze brochure gaat Jaap van de Weg (antroposofisch arts) in op alle aspecten die met hoofdpijn samen kunnen hangen. Op een begrijpelijke manier worden ingewikkelde zaken behandeld, waarbij ook veel aandacht wordt besteed aan mogelijkheden om zelf iets te kunnen doen. Ook interessant voor mensen met andere psychosomatische klachten.

We hebben alle brochures van Gezichtspunten op voorraad, en bestellen ze graag voor je bij als ze uitverkocht zijn. Deze brochures zijn prettig geprijsd, ze kosten €3 (en €5 voor dikke nummers).