’t Winkeltje

U kunt bij ons terecht voor zelfzorgmiddelen en oliën, o.a. voor massage en inwrijvingen.
Verder een ruim aanbod aan antroposofische boeken, kunst- en kinderkaarten, seizoenstafelfiguren, Waldorfpoppen, knutselmaterialen, kleine cadeauartikelen en wollen/ zijden babybasiskleding.

Wij zijn maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 16.00 en in de schoolvakanties gesloten.

Seizoenstip
Adventskalenders. Eind november start Advent al, wij verkopen prachtige kalenders in diverse maten.
De herfst-seizoenspoppetjes van Ambrosius vrolijken onze winkel op en veroveren menig hart.
Nieuw in onze winkel is de 100 % plantaardig geverfde lapjes zijde om mee te knutselen of voor de jaartafel. Verder diverse andere zijde, waaronder de mooie chiffonzijde, zeer geschikt voor op de jaartafel.  

Er liggen een aantal nieuwe brochures van het Kindertherapeuticum in het winkeltje met onder meer de titels: Kindervoeding, Schoolrijpheid en Virussen en ontwikkeling.
Kindervoeding
Niets is zo vanzelfsprekend in de opvoeding als het feit dat je je kind goed te eten geeft. Maar daarmee houdt dan ook de overeenstemming tussen de verschillende voedingstheorieën op. En, los van de theorie, de alledaagse praktijk is weerbarstig. Hoe zou je een kind moeten leren om iets te eten wat het niet lust of niet goed kan verteren?
Lees verder

Poppencursus
In februari start er weer een poppencursus voor het maken van een eigen zonnekindpop.
Data : donderdag 3, 10 en 17 februari en 3 en 10 maart 2022
Tijd: van 9.30 tot 12.30 uur
Plaats: grote zaal in het Van Dam Huis
Door: Aggie Adema en Frouk Heirman
Voor inlichtingen en aanmelden: [email protected]

Creatieve jaartafelochtenden
Vier maal per jaar organiseren wij een creatieve ochtend in de zaal van het Van Dam Huis waarin we iets maken voor de jaartafel, samenhangend met het seizoen. In november gaan we een herfstknutsel maken.
Datum: woensdag 24 november
Tijd: 10.00 tot 13.00 uur
Kosten: € 15, – incl. materialen, koffie, thee en iets lekkers.
Door: Irena Beemsterboer en Aggie Adema
Opgave: [email protected]

Boekrecensie ‘Warmte’
Het belang van warmte voor het opgroeiende kind van Edmond Schoorel.

Dit is een duidelijk geschreven en handzaam boekje vol met feiten en achtergronden over warmte. Dit onderwerp wordt op heel veel verschillende manieren benaderd, waarbij de antroposofische opvoedkundige aanpak centraal staat. Zo lezen we wat warme omhulling doet voor het fysieke lichaam van het kind, maar ook wat warmte op energie niveau en emotioneel niveau voor de ontwikkeling van het kind betekent. Enthousiasme, het letterlijk warm lopen voor iets, wordt ook uitgebreid behandeld, net zoals koorts, een warmte waar menig opvoeder mee te maken krijgt. Daarbij wordt het grote belang van koorts goed uitgelegd. Het boekje staat vol met praktische handreikingen, van kinderkleding, materialen, en hoe een koortsig kind te verzorgen, tot de verschillende therapieën (massage, kunstzinnige therapie, voeding, euritmie) die ingezet kunnen worden bij het verzorgen en opvoeden van de fysieke en geestelijke warmte.

Klein in formaat, groot in uitwerking, zoals meer boekjes uit de uitstekende serie van uitgeverij Christofoor waar ‘Warmte’ ook bij hoort. Een aanrader voor iedereen die met warme betrokkenheid wil opvoeden.

Marleen Evers