Frederiek Nelissen en Wil Uitgeest – Reizen zonder voetspoor

maandag 26 september 2022, 20:00 - 21:00


Presentatie van het project in wording ‘Reizen zonder voetspoor’. 

Door
Frederiek Nelissen en Wil Uitgeest

Frederique en Wil zullen u vertellen over dit proces en laten u al iets hiervan zien. Het verhaal van een reis tussen dood en nieuwe geboorte, met schilderijen, proza en poëtische tekst.

Er zal een kleine presentatie van een aantal schilderijen zijn van Frederiek Nelissen. Dit werk zal te zijner tijd in boekvorm verschijnen, vergezeld door teksten (proza en poëzie) van Wil Uitgeest. In dit boek zullen de lotgevallen van een vrouw worden beschreven die zij meemaakt op haar reis tussen dood en een nieuwe geboorte. 

Vanaf 2019 werken Frederiek Nelissen en Wil Uitgeest aan dit project, dat letterlijk en figuurlijk over grenzen gaat. Hun werkwijze is vergelijkbaar met hoe bijvoorbeeld een historische roman tot stand komt: gebaseerd op een studie van wat bekend is over de tijd waarin zo’n roman zich afspeelt, gezien door de lotgevallen van één hoofdpersoon die in die tijd leefde. Het werk van Frederiek en Wil is gebaseerd op een studie van wat er over het leven tussen dood en nieuwe geboorte bekend is, gezien door de ervaringen en belevenissen van de hoofdpersoon die deze weg gaat.

In het boek-in-wording voltrekt deze reis zich in beelden, proza en poëtische teksten.                                                                           

Paul van Panhuys zal in gesprek gaan met Frederiek en Wil over dit project

Kosten
Vrijwillige bijdrage

Aanmelden
Anna Robadey,  [email protected]