Liefde in Relaties

donderdag 28 februari 2019, 20:00 - 21:30

Locatie
Van Dam Huis


Lezing door Wytze Vonder, psychotherapeut – therapeuticum Bergen.

“Wat zou de Liefde doen?” “Hou je van de mens of van de wens?”
Uit de enorme belangstelling die het boek “Liefde in Verhouding” van Esther Perel, wereldwijd maar vooral ook hier in Nederland geniet, kun je er niet omheen dat er blijkbaar iets aan de hand is in liefdesland. Dat er steeds meer scheidingen zijn en dus ook vaak ontwortelde gezinnen met als gevolg heel veel pijn en verdriet kunt u in uw eigen omgeving zelf wel waarnemen, dat hoeft u niet alleen uit de media te vernemen.

Een van de rode draden in het boek van Esther Perel is m.i. dat we als geliefden onvoldoende bewust zijn dat we ons als individualiteit moeten ontwikkelen aan en via onze geliefde om te voorkomen dat onze relatie ‘doodbloedt’. Liefde is een werkwoord wordt vaak gezegd en niets is minder waar. Een liefdesrelatie is een werkplaats voor en van de liefde om tot een verdere ontwikkeling/vervolmaking te komen oftewel tot ‘onvoorwaardelijke liefde’

Op 28 februari wil ik graag mijn ervaringen als gepensioneerde GGZ psychotherapeut met u delen o.a. aan de hand van vragen van de aanwezigen en mijn eigen ervaringen en werkhypothesen aan u voorleggen.

Donderdag 28 februari, 20.00u tot 21.30u
Kosten €10

Opgave (gewenst): [email protected] of 06 20902758 (Arja v.d. Vossen)