bloglab

’t Winkeltje woensdag 16 november 2022 by Jan Verhoeven

Volg je ons al op instagram.com/antroposofischwinkeltjehaarlem voor inspiratie en om een indruk te krijgen van het leukste aanbod van het winkeltje?

Aanbod van ‘t Winkeltje
Naast bovenstaande artikelen, kun je altijd bij ons terecht voor zelfzorgmiddelen en oliën, o.a. voor massage en inwrijvingen.
Verder bieden we een ruim aanbod aan antroposofische boeken, kunst- en kinderkaarten, seizoentafelfiguren, Waldorfpoppen, knutselmaterialen, kleine cadeauartikelen en wollen/ zijden babybasiskleding.

Openingstijden ’t Winkeltje:
Wij zijn maandag tot en met vrijdag geopend

Maandag, dinsdag, donderdag: van 9.00 tot 16.00 uur
Woensdag en vrijdag: van 9.00 tot 14.00 uur

Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen zijn wij zijn gesloten. Houd er daarom rekening mee dat ’t Winkeltje van donderdagmiddag 22 december 16.00 uur tot maandag 9 januari 9.00 uur gesloten is.

Cursus breien en haken, de simpele basistechnieken woensdag 16 november 2022 by Jan Verhoeven

Wil je leren breien en haken, de simpele basistechnieken, meld je dan aan voor deze cursus.
Data : 4 maandagochtenden 30 januari, 6, 13 en 20 februari
Tijd: 10.00 – 12.30 uur, behalve 6 febr. 6 febr.:13.00 – 15.00 uur
Plaats: zaal Van Dam Huis
Kosten: €40
Door: Aggie Adema en Frouk Heirman
Voor inlichtingen en aanmelden: 

Gezichtspunten woensdag 16 november 2022 by Jan Verhoeven

De Gezichtspunten bevatten persoonlijke visies van auteurs die zich geïnspireerd weten door de antroposofie. In totaal zijn er 77 brochures, ook bij ons verkrijgbaar.

De nieuwste uitgaven zijn:
Dyslexie  Herkennen en aanpakken door Truus van der Kaaij.
Opvallend veel kinderen blijken tegenwoordig aan dyslexie te lijden. Dat roept de vraag op of onze moderne kinderen anders geaard zijn dan vroeger, of dat onze huidige leermethoden een soort bijwerkingen hebben die dyslexie bevorderen.
Truus van der Kaaij is deskundige op dit gebied. In deze tekst laat ze zowel de gangbare benadering zien als ook de benadering vanuit een antroposofisch mensbeeld. Het blijkt dat we dyslexie in veel gevallen wel degelijk kunnen aanpakken, wanneer we het vroegtijdig herkennen en ons verdiepen in de ontwikkelingsvraagstukken die daarbij horen.


Mediteren voor je gezondheid door Jaap van de Weg.
Door te mediteren krijg je niet alleen zelf meer toegang tot het geestelijke, maar krijgt het geestelijke ook meer toegang tot jou. Het gevolg daarvan is dat de geestelijke krachten die altijd werken aan het gezond houden van het lichaam ook een betere toegang kunnen krijgen.
In deze brochure gaat antroposofisch arts Jaap van Weg hierop in. Hij beschrijft welke mogelijkheden er zijn om te mediteren voor je gezondheid. De prijs per brochure varieert van € 3,= tot € 5,=
In de winkel zijn ook gratis overzichten van alle beschikbare Gezichtspunten.
Loop gerust binnen voor meer informatie.

Enkele seizoenstips woensdag 16 november 2022 by Jan Verhoeven

*Er zijn nieuwe pakketten van Atelier Pippilotta binnen! Waaronder pietjespakket en de kerststal. Ook stekers voor de verjaardagsring om zelf te maken. 

*Diverse adventskalenders- groot en in kaartformaat: Mooie adventskalenders voor de komende adventstijd o.a. van Maria s kleine ezel en de prachtige afbeeldingen van Angela Koconda. 

*Echte waskaarsen
Waaronder ook prachtige handgemaakte bijenwaskaarsen van Imkerij Artemis. Een kleine imkerij, met hart voor de bijen, in de omgeving Haarlem.

*Prachtige kaarten om te versturen of om zelf neer te zetten;

Sinterklaas en het geheim van de nacht. Door Pieter van der Ree. woensdag 16 november 2022 by Jan Verhoeven

Het meest volledige boek over de diepere inhoud van ons Sinterklaasfeest. Het Sinterklaasfeest is al eeuwen een van de meest geliefde Nederlandse jaarfeesten. Dat is eigenlijk heel verwonderlijk, daar Sint-Nicolaas van origine een katholieke heilige is, onze samenleving verregaand geseculariseerd is en geen volwassene in zijn bestaan gelooft. Waarom maken we kinderen dan wijs dat hij wel degelijk bestaat en vieren we elk jaar met zoveel overgave zijn feest? Is dat slechts de macht der gewoonte of ligt daaraan een diepere zin ten grondslag? Door de voorstellingen en gebruiken rond het Sinterklaasfeest als beeld te lezen, wordt zichtbaar hoe daarin een diepe wijsheid besloten ligt die uitdrukking is van de omgang met onze eigen spirituele bronnen in de nacht. Daarbij stimuleert het feest ons om met humor om te gaan met onze eigen en andermans schaduwkanten en oog te krijgen voor de behoeften van de ander.
Pieter van der Ree (1958) is architect, auteur en bijzonder hoogleraar voor organische architectuur aan de Alanus Hochschule bij Bonn. Vanaf zijn studietijd is hij gefascineerd door de relatie tussen mens en architectuur en de beeldentaal van het huis die ook de sleutel tot dit boek vormt.

De allerlaatste exemplaren! Het boek kost €12.50

Babybasiskleding woensdag 16 november 2022 by Jan Verhoeven

Wij verkopen kleding van het merk Cosilana. De kleding is van hoge kwaliteit en gemaakt van natuurlijke producten.                                         
Wij zijn ons gaan richten op kleding van wol/zijde, deze materialen hebben de eigenschap dat ze je kindje goed warm kunnen houden.                       
In de winkel staat een kledingrek waar je de meeste kleding kunt vinden. Hangt de juiste maat niet aan het rek vraag er dan naar aan de winkel medewerkster, wij hebben namelijk genoeg op voorraad.                             
Wat verkopen wij zoal:                               
Rompertjes met lange en korte mouw, hemdjes, broekjes, shirts alles in de kleur crème maar ook in andere kleurtjes. Effen of gestreept. Alles in de maat 50/56 tot en met maat 116.                                                         
Ook verkopen wij slaapzakjes, mutsjes, wantjes, babyslofjes van wol in diverse kleuren. We hebben ook slofjes van leer met schapenvacht. Ook weer terug in ons assortiment hele mooie echte schapenvachtjes en kruikenzakken.
Nu in de aanbieding: nog enkele stuks basiskleding in de grotere maten die er bij ons uitgaan.


Over wol/zijde onderkleding zie ook pdf In onze winkel verkopen wij wol/zijde onderkleding voor jonge kinderen. Waarom en wat is hier de werking van?

Elisabeth Vreede – Levensschets door Ed Taylor woensdag 16 november 2022 by Jan Verhoeven

Elisabeth Vreede was een naaste medewerker van Rudolf Steiner. Zij werd door hem benoemd tot leider van de sektie voor wiskunde en sterrenkunde van de Hogeschool voor Geesteswetenschappen. In 1923 trad zij toe tot het bestuur van de vernieuwde Antroposofische Vereniging.
Na de dood van Rudolf Steiner in 1925 ontstond er verdeeldheid onder zijn medewerkers. Dat leidde er in 1935 toe dat Elisabeth Vreede, evenals Ita Wegman (arts) en 2.000 andere leden uitgesloten werden van de Antroposofische Vereniging. In 2018 werden Elisabeth Vreede en Ita Wegman gerehabiliteerd. Ed Taylor schreef van hen ieder een levensschets.

Hier schetst hij het leven en werken van Elisabeth Vreede, astronoom, die reguliere wetenschap en spirituele inzichten verbond.
Ed Taylor citeert onder andere Adams, lid van haar sektie: “Haar zin voor gerechtigheid stond altijd voorop, naast het gevoel voor individuele vrijheid en verantwoordelijkheid.” …
“ Wel denk ik, als de mensen nog aan haar denken, zij zich in de eerste plaats haar veelzijdige en diep sociale kant herinneren. “

Na deze schets probeert Ed Taylor dichter bij haar wezen te komen door te kijken naar karmische thema’s. Hij doet dat volgens een methode, door Ate Koopmans ontwikkeld in praktische werkgroepen waar het gaat om de vraag: Hoe kom je tot inzicht in en gevoel voor het karma van de (een) mens?

Programma van activiteiten van de Antroposofische Vereniging Haarlem vrijdag 11 november 2022 by Jan Verhoeven

Voor alle activiteiten geldt dat aanmelden vooraf vereist is en gelden de regels voor deelname aan activiteiten.

Bekijk ons herfstprogramma op onze website.

Bibliotheek – vrijwilliger gezocht vrijdag 11 november 2022 by Jan Verhoeven

Voor de bibliotheek in het Van Dam Huis zoeken wij een vrijwilliger voor een ochtend in de week. Heb je interesse en wil je meer weten? Neem dan contact op met Wendela Beemsterboer,  of met Jan Verhoeven, . Je kunt ook een keertje langskomen op vrijdagochtend tussen 10.00 en 13.00 uur.

Op onze website vind je meer over de bibliotheek.

Bibliotheek vrijdag 11 november 2022 by Jan Verhoeven

In de bibliotheek is een ruime sortering aan antroposofische boeken te vinden. Geprobeerd wordt om ook zoveel mogelijk nieuw uitgekomen boeken voor onze lezers beschikbaar te hebben.

Wij zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 13.00. Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen zijn wij gesloten.

Als de bibliotheek gesloten is kun je boeken lenen en inleveren via het winkeltje. Vraag dan aan de winkelbalie om een uitleenformulier. De openingstijden van het winkeltje zijn van 9.00 – 16.00 uur op maandag, dinsdag en donderdag en van 9.00 – 14.00 uur op woensdag en vrijdag.

Kijk voor meer informatie op onze website.